• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

Грипна ваканция

НЕУЧЕБНИ  ДНИ

от 23 до 30.01.2019 г. вкл.

(грипна ваканция)


СЪОБЩЕНИЕ

Общинските кръгове на олимпиадата по Биология и здравно образование и на "Знам и мога" - 4 кл. ще се проведат на 31.01.2019 г. (четвъртък),съответно от 13.30 ч. и от 14.00 ч.

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Вие сте тук:

"ДА СЕ НАУЧИМ КАК ДА ДЕЙСТВАМЕ ПРИ НАВОДНЕНИЕ И ПОСЛЕДВАЩИ КРИЗИ"

През учебната 2018/2019 година, ОУ “Ал. Константинов“ се включи в изпълнението на проекта „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения”.

Проектът е на Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи (ГДПБЗН - МВР) и се изпълнява от Дикон Груп ЕООД, в партньорство с Български червен кръст.

Целите на обучението са:

Учениците да придобият необходимите знания и умения да подават сигнали при опасност от наводнение, да спазват правилата на безопасно поведение при опасност от наводнение, по време на наводнение и последващи кризи. Да оказват съдействие на спасителния екип при спасителни операции при наводнения, да оказват помощ на родителите си, да спазват правилата за безопасно поведение в училище при опасност от наводнение.

По-долу са представени трите типа обучения, предвидени по проекта:

Обучение тип. 1: „Действия при наводнения и последващи кризи“.

Обучението е петдневно и е насочено към ученици от IV клас.

Обучение тип 2: „Самоспасяване и действия при долекарска помощ при инциденти, свързани с наводнения и последващи кризи“.

Обучението е двудневно и е насочено към ученици от VI и VII клас.

За обученията тип 1 и тип 2 е предвидена учебна програма, включваща теоретични и практически теми. Голяма част от учебното съдържание е представено под формата на игри, на полигоните на центровете на ГДПБЗН - МВР и офисите на БЧК.

Обучение тип 3: „В час на класа“.

Този тип обучения ще се провеждат в училищата.

И за трите типа обучения са предвидени  интересни и интерактивни упражнения и игри, рисуване, викторини. Под формата на занимателни истории и допълнителна информация ще бъдат представени най-важните правила за поведение при наводнения.

Обучението ще се води от служители и доброволци на БЧК и служители на Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН - МВР), преминали специализирани обучения в страната и чужбина за обучение на ученици.

Интересно

Геният Леонардо

Леонардо да Винчи, който е роден във Винчи, близо до Флоренция през 1452 г., е известен с идеите си мечтател. Той правел скици на ножици, парашути, хеликоптери, самолети, дизайн и концепции на машини, някои от които влязоха в употреба 400 години след смъртта му през 1519.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Авгус 2019
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Архив

Powered by mod LCA