• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Национален конкурс „Водата – извор на живот“

На 22 март 2019 г. в Културен център „Морско дъно“, град Бургас се проведе церемония по награждаване на победителите в Националния конкурс „Водата – извор на живот“, организиран от МОН, РУО – Бургас, Национален дворец на децата- Бургас и ЦПЛР -Бургас . Валентина Пенева и Даниела Атанасова от 6 б клас при ОУ “Алеко Константинов“, с ръководител Владимира Самарджиева, бяха отличени в раздел „Приложно изкуство“. Днес директорът на училището Дорина Желязкова честити на победителите и им връчи грамотите и наградите пристигнали от Бургас.

Прочети още: Национален конкурс „Водата – извор на живот“

Конкурс — „Рецептите на баба”

Децата нарисували най-красиви рисунки в общинския конкурс „Рецептите на баба” бяха отличени официално днес. Церемонията се състоя в художествената галерия „Петко Чурчулиев”, в чиято детска изложбена зала за подредени творбите. Наградите и грамотите им бяха връчени от Диана Дончева, директор на дирекция „Европейски програми и хуманитарни дейности”. Тя и уредникът на галерията Антоанета Станчева пожелаха на младите таланти бъдещи по-големи успехи в творчеството.

Прочети още: Конкурс — „Рецептите на баба”

Успешно представяне на Алековци на Регионалния кръг на “Spelling Bee”

   Петокласникът Живко Маринов и седмокласникът Божидар Александров взеха участие в Регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език ”Spelling Bee’’, който се проведе на 23.03.2019г. в Дома на културата „Борис Христов”, гр.Пловдив.

Прочети още: Успешно представяне на Алековци на Регионалния кръг на “Spelling Bee”

Пролетен празник

Всяка година Дневен център за деца с увреждания организира пролетен празник. Тази година ученици от 2. Д клас с класен ръководител Боряна Петрова взеха участие в пролетното веселие на децата от центъра. Второкласниците танцуваха, забавляваха се, направиха си снимки с пролетната рамка, изработена от служителите и децата от дневния център.

Прочети още: Пролетен празник

20 Алековци на обучение в БЧК – Хасково

На 14 и 15 февруари 2019 год. ученици от VI и VII клас от ОУ ”Алеко Константинов” взеха участие в обучение за първа долекарска помощ, организирано от БЧК, гр.Хасково, осъществено по проект „Дикон-БЧК”.

   Лектори на учениците бяха  дванадесетокласници  от ПМГ „Акад. Боян Петканчин” – доброволци към Червения кръст от 5 години. Те запознаха обучаваните с различните природни бедствия и инциденти, показаха им как да действат при оказване на първа долекарска помощ, с цел спасяване на човешки живот. След лекционната част,  Алековци  проявиха  интерес  и  внимателно  изпълниха практическите задачи – правиха различни видове превръзки при специфични наранявания, обездвижваха счупен крайник, стимулираха сърдечна дейност.  Под формата на ролеви игри, учениците разбраха какво се прави, ако човек е изпаднал в безсъзнание.

Прочети още: 20 Алековци на обучение в БЧК – Хасково

Интересно

Мравки

Сумарното тегло на всички мравки на планетата е повече от това на всички хора.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Януари 2020
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Архив

Powered by mod LCA