• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

СЪОБЩЕНИЕ

На 07.07.2021 г. (сряда) от 17.30 ч. в 209 каб. в училищната сграда ще се проведе заседание на Обществения съвет към ОУ „Ал. Константинов“, Димитровград.

Дневен ред на заседанието:

1. Съгласуване на учебните планове за паралелките от I до VII класове за учебната 2021/2022 година.

2. Текущи въпроси.

Извънаредно

Уважаеми родители,

 
Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.
 
Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
 
Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.
 
Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.
 
Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.
 
Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.
 
Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.
 
За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:
 • Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
 • Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
 • Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;
 • Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;
  Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:
 •  Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.
 • Насърчавайте детето да бъде активно.
 • Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.
 • Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ
 • Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.
 • Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.
Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.

Вие сте тук:

Приятели на природата

РИОСВ- Хасково за девета поредна година връчи годишни грамоти и награди "Приятел на природата" на училища, детски градини, общини и доброволци. Отличието се присъжда за принос в опазването на околната среда, за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ- Хасково кампании и инициативи, както и за успешно реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура на децата в региона.

По време на събитието бе представена презентация за информационно-образователните дейности на Регионалната екоинспекция през годината. Връчени бяха грамотите и наградите на отличените детски градини, училища и центрове. Гост на събитието бе Заместник-областният управител г-н Митко Петров.

С наградата „Приятел на природата“ за принос в развитието на екологичното образование и опазването на околната среда бяха отличени учениците от 3д клас на ОУ „Алеко Константинов“, с класен ръководител г-жа Боряна Петрова, за множеството дейности, свързани с опазването на природата, които извършват вече трета година, с голямо желание. Г-жа Петрова разказа за част от инициативите си и благодари на родителите, които подкрепят нейните каузи.

 

Ето малко информация за дейностите на класа, насочени към екологичното образование и възпитание:

Учениците от 3.д клас с класен ръководител Боряна Петрова организират и активно участват в инициативи, свързани с опазването на околната среда. От първи клас те се грижат за пространството около голямата изкуствена пещера в парк "Пеньо Пенев" - събират отпадъците, почистват от изсъхнали клони. Откриха красотата на каменните зидове. В Деня на Земята - 22 април 2019 г., те засадиха 20 фиданки, спечелени от кампанията на сайта Гората-БГ "Засаждаме бъдеще".

На 15.11.2019 г. г-жа Петрова с двама от своите възпитаници ще представят свой проект на Международната конференция „Умна градина. Уроци от природата за всички“, организирана от фондация „Музейко“, гр. София. Проектът е свързан с проведени сред природата учебни часове. В парк „Пеньо Пенев“ са използвали каменната сцена за драматизация на приказка; практическо занятие по математика /Измерване на дължини на клонки/ и изобразително изкуство - „Есенна картина“. В двора на училището, два учебни часа, свързани с живите организми – видове и хранене, темите са включени в учебното съдържание по Човекът и природата.

 За трета поредна година учениците на г-жа Петрова и техните родители участваха и в кампанията на БТВ "Да изчистим България заедно!" На 14.09.2019 г. третокласниците почистиха и събраха 12 чувала отпадъци в парк "Пеньо Пенев". Сами инициират и осъществяват две ежегодни /пролетно и есенно/ почиствания на къта, за който полагат грижи. С всяко следващо мероприятие, свързано с опазването на красотата и чистотата на парк "Пеньо Пенев", учениците от 3.д клас увличат нови последователи – приятели и съученици от други класове и паралелки.

 

Интересно

1

111111111 . 111111111 = 12345678987654321

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Септември 2021
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Архив

Powered by mod LCA