• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ДА ПОМОГНЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО НА МИХАЕЛА

Уважаеми родители, учители и ученици!

ОУ „Алеко Константинов“ организира благотворителна акция в помощ на Михаела от Димитровград!

На 21.02.2020 г., петък, пред вход В и на първия етаж във фоайето пред физкултурния салон ще бъдат изложени мартеници, изработени с много старание и любов от Алековци!

Може да изразите своята съпричастност и да се включите в инициативата, като закупите мартеници и мартенски сувенири!

Всички набрани средства ще бъдат предоставени за лечението на малката Михаела!

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Вие сте тук:

Приятели на природата

РИОСВ- Хасково за девета поредна година връчи годишни грамоти и награди "Приятел на природата" на училища, детски градини, общини и доброволци. Отличието се присъжда за принос в опазването на околната среда, за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ- Хасково кампании и инициативи, както и за успешно реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура на децата в региона.

По време на събитието бе представена презентация за информационно-образователните дейности на Регионалната екоинспекция през годината. Връчени бяха грамотите и наградите на отличените детски градини, училища и центрове. Гост на събитието бе Заместник-областният управител г-н Митко Петров.

С наградата „Приятел на природата“ за принос в развитието на екологичното образование и опазването на околната среда бяха отличени учениците от 3д клас на ОУ „Алеко Константинов“, с класен ръководител г-жа Боряна Петрова, за множеството дейности, свързани с опазването на природата, които извършват вече трета година, с голямо желание. Г-жа Петрова разказа за част от инициативите си и благодари на родителите, които подкрепят нейните каузи.

 

Ето малко информация за дейностите на класа, насочени към екологичното образование и възпитание:

Учениците от 3.д клас с класен ръководител Боряна Петрова организират и активно участват в инициативи, свързани с опазването на околната среда. От първи клас те се грижат за пространството около голямата изкуствена пещера в парк "Пеньо Пенев" - събират отпадъците, почистват от изсъхнали клони. Откриха красотата на каменните зидове. В Деня на Земята - 22 април 2019 г., те засадиха 20 фиданки, спечелени от кампанията на сайта Гората-БГ "Засаждаме бъдеще".

На 15.11.2019 г. г-жа Петрова с двама от своите възпитаници ще представят свой проект на Международната конференция „Умна градина. Уроци от природата за всички“, организирана от фондация „Музейко“, гр. София. Проектът е свързан с проведени сред природата учебни часове. В парк „Пеньо Пенев“ са използвали каменната сцена за драматизация на приказка; практическо занятие по математика /Измерване на дължини на клонки/ и изобразително изкуство - „Есенна картина“. В двора на училището, два учебни часа, свързани с живите организми – видове и хранене, темите са включени в учебното съдържание по Човекът и природата.

 За трета поредна година учениците на г-жа Петрова и техните родители участваха и в кампанията на БТВ "Да изчистим България заедно!" На 14.09.2019 г. третокласниците почистиха и събраха 12 чувала отпадъци в парк "Пеньо Пенев". Сами инициират и осъществяват две ежегодни /пролетно и есенно/ почиствания на къта, за който полагат грижи. С всяко следващо мероприятие, свързано с опазването на красотата и чистотата на парк "Пеньо Пенев", учениците от 3.д клас увличат нови последователи – приятели и съученици от други класове и паралелки.

 

Интересно

Кой е по-по-най

Жирафите и плъховете могат да изкарат по-дълго без вода от камилите.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Февруари 2020
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Архив

Powered by mod LCA