• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Световна седмица на предприемачеството 2019

За поредна година ОУ „Алеко Константинов“ се включи в Световната седмица на предприемачество за България, чието дванадесето издание - 18 - 24.11. 2019 година стартира с  повече от 170 събития в 64 населени места в страната.

Целта на световната инициатива е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение.

 

Учениците от 5г клас дебатираха по темата „Факти и решения“, а 6б клас разглеждаха връзката между ресурси, приходи и разходи в даден бизнес. Запознаха се  с решаването на трите основни икономически въпроса: Какви стоки и услуги да се произвеждат? Как да се произвеждат? За кого? – ръководители бяха г-жа Снежа Димитрова и г-жа  Владимира Самарджиева.

В Международната седмица на предприемачеството по покана на г-жа  Красимира Маркова на гости в 6г клас беше г-н Семерджиев, който запозна учениците с дейността и структурата на общинския съвет, както и с отговорностите и значимостта на професията адвокат. Учениците от 6г клас (втора група) изработиха и  брошура „Професии на бъдещето“ с ръководител г-жа Кръстина Борисова.

Г-жа Галя Жечева и г-жа Красимира Маркова – отбелязаха Световна седмица на предприемачеството - "Job interview" в 7в. Учениците проведоха дискусия на тема "Какви качества са нужни в 21 век, за да бъдеш нает на работа?", разиграха ролеви игри за интервю за работа и отговаряха на въпроси, свързани с подготовката за самото интервю. Изготвени бяха и презентации по темата.

Участието в инициативата е доказателство за нарастващия интерес у учениците да се занимават с нещо практично, което ще подобри начина им на мислене и може да им отвори различни възможности. Обществото се развива с бързи темпове, средата се дигитализира и ние не знаем какви ще са професиите на бъдещето, но ...

 

Интересно

Геният Леонардо

Леонардо да Винчи, който е роден във Винчи, близо до Флоренция през 1452 г., е известен с идеите си мечтател. Той правел скици на ножици, парашути, хеликоптери, самолети, дизайн и концепции на машини, някои от които влязоха в употреба 400 години след смъртта му през 1519.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Декември 2019
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Архив

Powered by mod LCA