• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

ОУ „Алеко Константинов“ отбеляза 1 ноември - Денят на народните будители

Алековци изразиха уважението си към народните будители с множество инициативи. На централно място в училището бе направен кът с фотографии на народни будители и информация за празника. Всички класове и групи по различен начин отбелязаха 1 ноември.

 

Учениците от 1-г клас, с класен ръководител г-жа Донка Вълева, се докоснаха до вълшебния свят на книгите в детския отдел на градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Уроци по Български език и литература на тема „Народните будители“ в училищната библиотека проведоха г-жа Галина Петкова с 2-б клас, г-жа Невена Димитрова с 2-г клас, г-жа Таня Гъркова с 4-д клас, г-жа Иванка Янчева с 5-г клас, г-жа Анета Русинова с 6-в клас, г-жа Адриана Димитрова със 7-а клас, както и г-жа Щерева с 2-в група от ЦДО. Учениците се запознаха с труда на библиотекарите, научиха как се подреждат книгите в библиотеката, имената на някои от българските будители. Обещаха си пак да посещават книжната съкровищница на училището!

Учениците от 2-а клас изненадаха своите учители със специално изработени за празника картички.

Членовете на ученическия парламент: Микаела Димитрова, Радимира Коева, Йоана Тонева, Веселин Георгиев представиха презентация, посветена на 1 ноември – Денят на народните будители пред учениците от трети и пети клас.

            Отново по повод предстоящия празник учителите по ФВС Евгени Пенев и Славчо Добриков организираха турнир по футбол между паралелките на всички трети класове. На първо място се класира 3-в клас, на второ – 3-б клас, а трети бяха 3-а клас.

В деня на самия празник учениците от 4-в клас, с класен ръководител Стоянка Маркова, ще посетят връх  Шипка, а петите класове, с техните учители са планирали патриотична екскурзия в Родопите.

Да се знае , да се помни,
че България е жива !
На будителите скромни
българинът китка свива !“

Интересно

Прасето и небето

Физически е невъзможно едно прасе да погледне към небето.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Януари 2020
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Архив

Powered by mod LCA