• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Алековци отново с постижения в гражданското образование

Учениците  от ОУ “Алеко Константинов“ с участия в:

Заключителния етап  на националната конференция „Семейство – училище – общество“ град Добрич, където се представиха отлично и завоюваха:

-          златен медал и грамота с проекта си „HAM – STEM – LADIES”,  разработен и представен от Мирабела Димова и Мартин Ненов – 6 клас, с ръководители Георги Гочев и Владимира Самарджиева, 

-         2 сребърни медала и грамоти в раздел „Презентации“ на Георги Гьоков и Благовеста Георгиева 7 клас на тема „Видеоигрите“  и на Пламена Великова – 6 клас с презентация на тема „Социалните  мрежи“, ръководител и на двата проекта е Владимира Самарджиева,

-         Диплом за участие бе връчен и на Георги Василе в – 4 клас и Дейна Георгиева – 5 клас, съревновавали се в раздел „Приказка“

Заключителния етап на националната олипиада по гражданско образование, град Трявна.

-         В първа и втора възрастова група бяха допуснати проекти за участие в НОГО до нациналната комисия, която  класира за заключителен кръг проекта на втори клас на тема „Мисията напълно  възможна или грижа за парковете в нашия град. Тиана Любомирова представи отлично проекта. Ръководители на разработката са Боряна Петрова и Владимира Самарджиева.

Интересно

Крокодилът

Крокодилът не може да се изплези.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA