• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

Грипна ваканция

НЕУЧЕБНИ  ДНИ

от 23 до 30.01.2019 г. вкл.

(грипна ваканция)


СЪОБЩЕНИЕ

Общинските кръгове на олимпиадата по Биология и здравно образование и на "Знам и мога" - 4 кл. ще се проведат на 31.01.2019 г. (четвъртък),съответно от 13.30 ч. и от 14.00 ч.

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Вие сте тук:

„Най-големият урок в света“

За поредна година ОУ „Алеко Константинов“ участва в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“, чиято цел е  да се запознае младото поколение със 17-те Глобални цели за устойчиво развитие, които се стремят към постижения  в икономическо, социално и екологично развитие. Учители и ученици от целия свят показват на младото поколение, че то може да помогне за съществуването на  по-справедлива, здрава и устойчива планета, като започне промяната от всяка класна стая и от самите нас.

 

Учениците от 2 д клас, с кл.р-л Б. Петрова, разговаряха за опазване на околната среда, засадиха храсти и дръвчета в училищния двор, а съучениците им  от 4 а клас, с кл. р-л П. Точарова, се запознаха с темата за доброто здраве. Те разискваха теми за болестите и предотвратяването им, внимателното шофиране, здравословното хранене и активният живот. Разпределени в няколко групи съставяха примерно дневно меню и правила за лична хигиена.

Групата по ДП английски език - 5 клас с р-л Г. Жечева и 5 г клас с кл.р-л К. Маркова се запознаха с Конвенция на ООН за правата на детето (КООНПД). Целта на урока беше уениците да могат да обяснят значението на КООНПД за живота на децата и изработят проект  за популяризиране на правата на детето. Класните ръководители на 5 а, б и в класове представиха на учениците ЦУР и значимостта им  за живот в един по-добър, по-справедлив и по-отговорен към планетата свят.

Учениците от 6-тите класове с г-жа Никова – преподавател по БЕЛ дебатираха по теми като „Борба с климатичните проблеми“, „Разграничаване на нужди, желания и права“. Разпалена дискусия ги доведе до извода, че в съвременния живот често желанията се бъркат  с нуждите и има свръхпотребление. Човек може да живее без повечето неща, които притежава.

7 клас и клубът по гражданско образование дискутираха по въпроса за равен старт в живота на момичета и момчета.

Инициативата ще продължи и месец януари с различни мероприятия, дебати и дискусии. Самият фак, че все по- голяма част от учениците са заинтересувани да разговарят по проблемите на планетата и да предлагат решения е крачка напред за осъществяване на глобалните цели и осъзнаване на факта, че всеки човек е значим и всяко действие води до промяна.

Интересно

Времето, през което мигате

Времето, през което сте със затворени очи, докато мигате дневно е около 30 минути.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Октомври 2019
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Архив

Powered by mod LCA