• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

„Най-големият урок в света“

За поредна година ОУ „Алеко Константинов“ участва в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“, чиято цел е  да се запознае младото поколение със 17-те Глобални цели за устойчиво развитие, които се стремят към постижения  в икономическо, социално и екологично развитие. Учители и ученици от целия свят показват на младото поколение, че то може да помогне за съществуването на  по-справедлива, здрава и устойчива планета, като започне промяната от всяка класна стая и от самите нас.

 

Учениците от 2 д клас, с кл.р-л Б. Петрова, разговаряха за опазване на околната среда, засадиха храсти и дръвчета в училищния двор, а съучениците им  от 4 а клас, с кл. р-л П. Точарова, се запознаха с темата за доброто здраве. Те разискваха теми за болестите и предотвратяването им, внимателното шофиране, здравословното хранене и активният живот. Разпределени в няколко групи съставяха примерно дневно меню и правила за лична хигиена.

Групата по ДП английски език - 5 клас с р-л Г. Жечева и 5 г клас с кл.р-л К. Маркова се запознаха с Конвенция на ООН за правата на детето (КООНПД). Целта на урока беше уениците да могат да обяснят значението на КООНПД за живота на децата и изработят проект  за популяризиране на правата на детето. Класните ръководители на 5 а, б и в класове представиха на учениците ЦУР и значимостта им  за живот в един по-добър, по-справедлив и по-отговорен към планетата свят.

Учениците от 6-тите класове с г-жа Никова – преподавател по БЕЛ дебатираха по теми като „Борба с климатичните проблеми“, „Разграничаване на нужди, желания и права“. Разпалена дискусия ги доведе до извода, че в съвременния живот често желанията се бъркат  с нуждите и има свръхпотребление. Човек може да живее без повечето неща, които притежава.

7 клас и клубът по гражданско образование дискутираха по въпроса за равен старт в живота на момичета и момчета.

Инициативата ще продължи и месец януари с различни мероприятия, дебати и дискусии. Самият фак, че все по- голяма част от учениците са заинтересувани да разговарят по проблемите на планетата и да предлагат решения е крачка напред за осъществяване на глобалните цели и осъзнаване на факта, че всеки човек е значим и всяко действие води до промяна.

Интересно

Прасето и небето

Физически е невъзможно едно прасе да погледне към небето.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Януари 2020
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Архив

Powered by mod LCA