• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Родителска среща 15.05.2018г.

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители,

Заповядайте на 15.05.2018 г.  (вторник) от 18:00 ч. в кабинет 209 на родителска среща за бъдещите първокласници.

От ръководството

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Национална седмица на четенето в ОУ „Алеко Константинов“

Среща на шестокласници с носителя на Националната литературна награда на името на Пеньо Пенев  и директор на ГБ „Пеньо Пенев“ – г-н Петко Каневски – финализира Националната седмица на четенето в ОУ „Алеко Константинов“. Тя се състоя в обновената библиотека на училището, където учениците имаха възможност да поговорят за литература, за творческия процес при създаването на художествения текст, да послушат поезия.

В комфортната обстановка на този дом на книгата се осъществиха редица инициативи през изминалата седмица. Гост на IIд клас бе зам.-кметът на община Димитровград – г-н Яшо Минков, който прочете любими откъси от „Пипи Дългото чорапче“. Учениците от IV-те класове проведоха дискусия за нашите будители, посветена на 1 ноември – Ден на народните будители. Второкласниците воюваха за приза „Най-добър четец“, а третокласниците от ЦДО също показаха четивните си умения в състезание. Пети „А“ клас чете приказки на първолаците от „А“ клас. Учениците със СОП също посетиха училищната библиотека, за да разгледат и почетат от новополучените книги за деца. В Националната седмица на четенето се включиха всички класове. Четвъртокласници четоха приказки на децата в подготвителните групи в ДГ №1 и в ДГ „Слънце“, шестокласниците от група ДП по БЕЛ посетиха ГБ „П. Пенев“, където си избраха книги и четоха от тях. Дискусия на тема „Езикът, който ни събира и разделя“ проведоха петокласниците, а седмокласниците писаха есе на тази тема. На въпроса „Защо езикът ни събира и разделя?“ пък отговориха учениците от шести клас, както и се състезаваха по правопис. Свои проекти за любими книги и автори представиха седмокласниците. Участниците в клуб „Религия“ се включиха в седмицата на четенето, като се срещнаха с г-жа Светла Билярска – библиотекар в детския отдел на Градска библиотека. Тя им прочете и разясни някои от библейските притчи. Чрез изброените инициативи алековци показаха, че книгата и словото са все още ценност, че има надежда „Мишката да не изяде книжката“.

Интересно

Броненосците

Броненосците имат по четири бебета на веднъж и те всички са от един и същи пол.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA