• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Национална седмица на четенето в ОУ „Алеко Константинов“

Среща на шестокласници с носителя на Националната литературна награда на името на Пеньо Пенев  и директор на ГБ „Пеньо Пенев“ – г-н Петко Каневски – финализира Националната седмица на четенето в ОУ „Алеко Константинов“. Тя се състоя в обновената библиотека на училището, където учениците имаха възможност да поговорят за литература, за творческия процес при създаването на художествения текст, да послушат поезия.

В комфортната обстановка на този дом на книгата се осъществиха редица инициативи през изминалата седмица. Гост на IIд клас бе зам.-кметът на община Димитровград – г-н Яшо Минков, който прочете любими откъси от „Пипи Дългото чорапче“. Учениците от IV-те класове проведоха дискусия за нашите будители, посветена на 1 ноември – Ден на народните будители. Второкласниците воюваха за приза „Най-добър четец“, а третокласниците от ЦДО също показаха четивните си умения в състезание. Пети „А“ клас чете приказки на първолаците от „А“ клас. Учениците със СОП също посетиха училищната библиотека, за да разгледат и почетат от новополучените книги за деца. В Националната седмица на четенето се включиха всички класове. Четвъртокласници четоха приказки на децата в подготвителните групи в ДГ №1 и в ДГ „Слънце“, шестокласниците от група ДП по БЕЛ посетиха ГБ „П. Пенев“, където си избраха книги и четоха от тях. Дискусия на тема „Езикът, който ни събира и разделя“ проведоха петокласниците, а седмокласниците писаха есе на тази тема. На въпроса „Защо езикът ни събира и разделя?“ пък отговориха учениците от шести клас, както и се състезаваха по правопис. Свои проекти за любими книги и автори представиха седмокласниците. Участниците в клуб „Религия“ се включиха в седмицата на четенето, като се срещнаха с г-жа Светла Билярска – библиотекар в детския отдел на Градска библиотека. Тя им прочете и разясни някои от библейските притчи. Чрез изброените инициативи алековци показаха, че книгата и словото са все още ценност, че има надежда „Мишката да не изяде книжката“.

Интересно

1

111111111 . 111111111 = 12345678987654321

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Януари 2020
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Архив

Powered by mod LCA