• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Родителска среща 15.05.2018г.

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители,

Заповядайте на 15.05.2018 г.  (вторник) от 18:00 ч. в кабинет 209 на родителска среща за бъдещите първокласници.

От ръководството

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Детско полицейско управление

В ОУ“Алеко Константинов“ стартира втори етап на първото Детско полицейско управление. Доброволческият състав е от 3 а клас с ръководител Невена Стефанова. 25 третокласници ще бъдат обхванати в инициативата на МВР, която стартира към 199 полицейски управления в страната през 2016 година.

 

На церемонията учениците положиха клетва и получиха знака на Детското полицейско управление. Гости бяха представители на Териториална полиция, Детска педагогическа стая, Държавен противопожарен контрол, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, учители и родители.

Целта на детската академия е чрез теоретични и практически занимания учениците да получат информация за детската полицейска лична защита. Те изучават още безопасност на движението по пътищата, долекарска помощ, права и задължения в обществото. В екипа, който обучава доброволците влизат преставители на Криминална и Териториална полиция, инспектори от Детска педагогическа стая и полицейски инспектори.

През месеците ноември и декември предстоят представяне дейността на охранителната полиция, запознаване с детската лична защита и посещение на база за подготовка на полицейски кучета в град Хасково. През месец януари са предвидени състезание – полицейска лична защита и безопасност на движението по пътищата.

Отговорник за Детско полицейско управление от страна на училището е  пед. съветник - Д. Димитров, а от страна на РУ – ИДПС – Т. Павлова и Ж. Господинов.

Интересно

Броненосците

Броненосците имат по четири бебета на веднъж и те всички са от един и същи пол.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA