• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Родителска среща 15.05.2018г.

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители,

Заповядайте на 15.05.2018 г.  (вторник) от 18:00 ч. в кабинет 209 на родителска среща за бъдещите първокласници.

От ръководството

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Световен Ден на ХАРАКТЕРА

Учениците от среден курс на ОУ „Алеко Константинов“ се включиха в инициативи за отбелязване на два международни дни - Световния Ден на ХАРАКТЕРА и Европейския ден на езиците. Първият се отбелязва в нашата страна за 5 път, като глобален инициатор е организацията “Letit Ripple”, а за България група НПО-та, най-активни сред които са онлайн платформата „Характер.бг” и фондация Човек Плюс. Инициативата е насочена към набиращото все по-голяма сила и признание (инициирано и подкрепено от най-влиятелните международни организации, университети и глобални корпорации) разбиране, че образованието на 21 век има два основни фокуса – от една страна, даване на съвременни знания, умения и компетентности, а от друга страна – формиране на характер и осигуряване на благополучие и щастие на всички подрастващи. Характерът е скелетът, арматурата, инфраструктурата на личността, без която последната няма необходимата структурираност, сила, целенасоченост, ефективност, а и социална полезност. Алековци гледаха и обсъждаха в клас видеоклипове, посветени на деня и темата. Предстои учениците да попълнят въпросник, чрез който да се включат в националното изследване на характера на подрастващите, организирано от фондация Човек Плюс.

 

Европейският ден на езиците се отбелязва от 2001 год., като основните му цели са свързани с популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие в Европа, насърчаване на изучаването на чужди езици във всяка възраст и междукултурното разбирателство. В инициативата се включиха учениците от 6 клас, като се запознаха с официалните езици за Европейския съюз, с числата до 10 на немски, френски, испански и италиански, както и сравниха как се произнасят поздравите „Добър ден!“, „Здравей!“, „Довиждане“, „Благодаря“ и др. на различни езици. Бе изготвено и информационно табло за Европейския ден на езиците.

Интересно

Сгъни листчето

Един лист хартия не може да бъде сгънат повече от 7 последователни пъти.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA