• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Родителска среща 15.05.2018г.

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители,

Заповядайте на 15.05.2018 г.  (вторник) от 18:00 ч. в кабинет 209 на родителска среща за бъдещите първокласници.

От ръководството

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Месец на здравословното хранене 2018

 На 06.03.2018 година  в ОУ „Алеко Константинов“ по традиция започна месец на здравословното хранене.

Инициативата стартира с няколко мероприятия – учениците от 3 а клас с класен ръководител г-жа Точарова разбраха, че здравето е и в техните ръце. Рисуваха здравословни храни и гледаха презентация.

 

Учениците от клуб „Природата и ние“ с ръководител Елена Генчева взеха участие в кулинарно състезание – здравословна закуска. Сред много труд и закачки младите кулинари сътвориха здравословни, но и красиво оформени ястия.

Днес учениците  от 7 клас се запознаха на теория и приложиха наученото на практика в часовете по Технологии -  Как да си приготвят сами  здравословна храна. Съвместно с по-малки ученици със СОП направиха сандвичи, салати, предястия, подчинявайки се на принципите на здравословното хранене, като  припомниха и основните правила за поведение в кухнята и на масата. свдмокласниците показаха на съучениците си, че освен състава, от значение е и външния вид на храната. Ръководители на мероприятието бяха ресурсните учители  Живка Фичева, Живка Вълева и преподавателя по Технологии Владимира Самарджиева.

Някои от мероприятията посветени на здравословното хранене в училище, които ще са акцент през този месец под надслов "Храната е важна" са:

-      В час на класа – 5- тите и  6-тите класове ще проведат беседа по темата за здравословните храни;

-      Учениците от 3 б клас с класен ръководител Антоанета Николова ще изработят табла, запознаващи ни със здравословните храни;

-      В часовете по  ИТ учениците ще изготвят презентации, флайери и брошури, популяризиращи здравословното хранене и ще ги представят пред съученици и родители;

-      В 5 и 6 клас ще се проведе дебат на тема „Дюнер срещу пълнозърнеста филийка“;

-      В часовете по английски език, с преподаватели Галина Жечева и Красимира Маркова, учениците ще се запознаят със съвети за здравословно хранене,  с хранителната пирамида, основнте хранителни групи и  културата на здравословното хранене на различни странии. Те ще изготвят презентации на тема „Healthy Food”  /Здравословна храна/

-      В часовете по английски език учениците от 3 –ите класове , с ръководители Мариана Делчева и Антоанета Николова, ще изготвят постер „Вредна срещу здравословна храна„

Интересно

Джунглата на Амазонка

Джунглата на Амазонка произвежда половината от световния кислород.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA