• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ДА ПОМОГНЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО НА МИХАЕЛА

Уважаеми родители, учители и ученици!

ОУ „Алеко Константинов“ организира благотворителна акция в помощ на Михаела от Димитровград!

На 21.02.2020 г., петък, пред вход В и на първия етаж във фоайето пред физкултурния салон ще бъдат изложени мартеници, изработени с много старание и любов от Алековци!

Може да изразите своята съпричастност и да се включите в инициативата, като закупите мартеници и мартенски сувенири!

Всички набрани средства ще бъдат предоставени за лечението на малката Михаела!

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Вие сте тук:

Месец на здравословното хранене 2018

 На 06.03.2018 година  в ОУ „Алеко Константинов“ по традиция започна месец на здравословното хранене.

Инициативата стартира с няколко мероприятия – учениците от 3 а клас с класен ръководител г-жа Точарова разбраха, че здравето е и в техните ръце. Рисуваха здравословни храни и гледаха презентация.

 

Учениците от клуб „Природата и ние“ с ръководител Елена Генчева взеха участие в кулинарно състезание – здравословна закуска. Сред много труд и закачки младите кулинари сътвориха здравословни, но и красиво оформени ястия.

Днес учениците  от 7 клас се запознаха на теория и приложиха наученото на практика в часовете по Технологии -  Как да си приготвят сами  здравословна храна. Съвместно с по-малки ученици със СОП направиха сандвичи, салати, предястия, подчинявайки се на принципите на здравословното хранене, като  припомниха и основните правила за поведение в кухнята и на масата. свдмокласниците показаха на съучениците си, че освен състава, от значение е и външния вид на храната. Ръководители на мероприятието бяха ресурсните учители  Живка Фичева, Живка Вълева и преподавателя по Технологии Владимира Самарджиева.

Някои от мероприятията посветени на здравословното хранене в училище, които ще са акцент през този месец под надслов "Храната е важна" са:

-      В час на класа – 5- тите и  6-тите класове ще проведат беседа по темата за здравословните храни;

-      Учениците от 3 б клас с класен ръководител Антоанета Николова ще изработят табла, запознаващи ни със здравословните храни;

-      В часовете по  ИТ учениците ще изготвят презентации, флайери и брошури, популяризиращи здравословното хранене и ще ги представят пред съученици и родители;

-      В 5 и 6 клас ще се проведе дебат на тема „Дюнер срещу пълнозърнеста филийка“;

-      В часовете по английски език, с преподаватели Галина Жечева и Красимира Маркова, учениците ще се запознаят със съвети за здравословно хранене,  с хранителната пирамида, основнте хранителни групи и  културата на здравословното хранене на различни странии. Те ще изготвят презентации на тема „Healthy Food”  /Здравословна храна/

-      В часовете по английски език учениците от 3 –ите класове , с ръководители Мариана Делчева и Антоанета Николова, ще изготвят постер „Вредна срещу здравословна храна„

Интересно

Птици

Птиците имат нужда от гравитация, за да преглъщат.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Февруари 2020
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Архив

Powered by mod LCA