• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

Грипна ваканция

НЕУЧЕБНИ  ДНИ

от 23 до 30.01.2019 г. вкл.

(грипна ваканция)


СЪОБЩЕНИЕ

Общинските кръгове на олимпиадата по Биология и здравно образование и на "Знам и мога" - 4 кл. ще се проведат на 31.01.2019 г. (четвъртък),съответно от 13.30 ч. и от 14.00 ч.

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Вие сте тук:

Коледни конкурси 2016

Коледни Конкурси

По повод наближаващите Коледни празници Ръководството на ОУ “Алеко Константинов“ организира конкурси за Коледна апликация за учениците от 2 до 4 клас, Коледна рисунка за учениците от 5 до 8 клас и украса на Коледно дърво за учениците от ЦДО.

С голямо желание около 200 от учениците се включиха в конкурсите.

Жури определи най-красивите апликации и рисунки. С тях за трета поредна година бяха направени изложби във фоайетата на сградата и на оградата на училището, за да се създаде коледно настроение сред живущите в района.

На 21.12. директорът на училището Дорина Желязкова награди класираните 35 ученици в раздел „Коледна апликация“ и 10 – в „Коледна рисунка“.с грамоти и награди. Беше връчена грамота и награда на 4 а калс с кл. ръководител Румяна Несторова за най-масово участие в конкурса за апликация.

На награждаването присъстваха класираните ученици, техните родители и класните им ръководители. Наградите бяха осигурени от Училищното настоятелство.

 

 

Интересно

Птици

Птиците имат нужда от гравитация, за да преглъщат.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA