• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

„Европейско кенгуру” 2018

На 17 март 2018 г. (събота) ОУ „Алеко Константинов“, Димитровград, е домакин при провеждане на областния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру”  за  учениците от  1. до 12. клас  в община Димитровград.

Заявки за участие се подават от училищата в срок  до  09.03.2018 г. на      e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

              Състезанието ще се проведена 17.03.2018 г. от 11:00  до 12:30 часа.

Участниците е необходимо да заемат местата си в ОУ „Ал. Константинов“ в 10:30 ч.          

 Учениците, които не желаят резултатите им да бъдат оповестявани, представят в ОУ „Ал. Константинов“ декларация (изтегли), подписана от родител/настойник в деня на провеждането на състезанието. 

 

Актуално

АКТУАЛНО

 

НЕУЧЕБНИ ДНИ

30.01.2018 г. – 02.02.2018 г.


МЕЖДУСРОЧНА ВАКАНЦИЯ
03.02.2018 г. – 06.02.2018 г.


Учебните занятия ще продължат

на 07.02.2018 г., сряда

 с ново седмично разписание

 (виж секция "Графици")

Национално математическо състезание "Питагор" 2017

На 14 май 2017 г. от 9:00 часа ще се проведе Национално математическо състезание "Питагор" за ученици от 4-ти клас. Участниците от Община Димитровград се явяват на състезанието в ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград.

Вие сте тук:

Международен ден на толерантността

   На 16 ноември 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността. Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност. Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.Толерантността (също търпимостта от Уикипедия) е термин в социалните, културни и прочее контексти да опише поведения, маниери, подходи и отношения на подкрепа, разбиране и недискриминация към малцинствени или слабо представени групи, или групи, които по някакъв начин са в неравностойно положение.
Толерантни сме,ако подадем ръка за поздрав и приемем чуждото послание.

Учениците от ОУ“Алеко Константинов“ се включиха активно с много мероприятия:
- Групите от ЦДО - 2 клас с р-ли Миглена Петрова и Атанаска Щерева представиха презентация: „Насърчаване на толерантността в общуването“ в зала 209;
- 3 д клас с кл. р-л Невена Димитрова обновиха къта за толерантността „Всеки има право да бъде себе си“, който беше подготвен по тяхна инициатива миналата година;
- 4 в клас с кл. р-л Дарина Петрова изгледаха презентация „Да бъдем толерантни“ и избраха посланик на толерантността от класа – Мартин Венциев - отзивчив, търпелив, искрен, добронамерен и отговорен към всички;
- 4 а клас с кл. р-л Румяна Несторова изработиха дърво на толерантността, което поставиха на фоайето на 3 етаж;
- учениците със СОП с ресурсни учители Живка Фичева и Живка Вълева се включиха с рисунки в националната изложба на творчество „Заедно“;
- ученици от 4-те класове се включиха в инициативата на Дневен център за деца с увреждания в Градска библиотека. Те поднесоха подаръци на децата, изработени от учениците от СИП –ДБТ с р-л Боряна Петрова и се включиха в ателието за изработка на подаръци.

 

 

Интересно

Броненосците

Броненосците имат по четири бебета на веднъж и те всички са от един и същи пол.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA