• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

„Европейско кенгуру” 2018

На 17 март 2018 г. (събота) ОУ „Алеко Константинов“, Димитровград, е домакин при провеждане на областния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру”  за  учениците от  1. до 12. клас  в община Димитровград.

Заявки за участие се подават от училищата в срок  до  09.03.2018 г. на      e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

              Състезанието ще се проведена 17.03.2018 г. от 11:00  до 12:30 часа.

Участниците е необходимо да заемат местата си в ОУ „Ал. Константинов“ в 10:30 ч.          

 Учениците, които не желаят резултатите им да бъдат оповестявани, представят в ОУ „Ал. Константинов“ декларация (изтегли), подписана от родител/настойник в деня на провеждането на състезанието. 

 

Актуално

АКТУАЛНО

 

НЕУЧЕБНИ ДНИ

30.01.2018 г. – 02.02.2018 г.


МЕЖДУСРОЧНА ВАКАНЦИЯ
03.02.2018 г. – 06.02.2018 г.


Учебните занятия ще продължат

на 07.02.2018 г., сряда

 с ново седмично разписание

 (виж секция "Графици")

Национално математическо състезание "Питагор" 2017

На 14 май 2017 г. от 9:00 часа ще се проведе Национално математическо състезание "Питагор" за ученици от 4-ти клас. Участниците от Община Димитровград се явяват на състезанието в ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград.

Вие сте тук:

Хелоуин в ОУ “Алеко Константинов“

За поредна година учениците от ОУ“Алеко Константинов“ отбелязаха празника Хелоуин. Учителите по английски език – г-жа Жечева, г-жа Стоянова, г-жа Делчева и преподавателят по ДТИ г-жа Самарджиева обявиха конкурс за изработване на тиквен фенер – Jack-O’ Lantern. Журито, в състав г-жа Иванова – ЗДАСД, г-жа Б.Петрова и г-н Димитров, бе затруднено при определяне на най- страшен, най- призрачен, най-оригинален, най-смешен и най-добър тиквен фенер. Директорът на училището - г-жа Дорина Желязкова- награди отличените ученици в конкурса и им пожела успехи и занапред. Всички участници получиха сертификат за проявеното творчество и оригиналност. Най–много участници в конкурса имаше от 4г клас.

Групата по СИП английски език 6 клас (с ръководител г-жа Жечева) и учениците, включени в клуб „Гражданско образование“ (с ръководител г-жа Самарджиева), приготвиха вкусни и „страшни“ сладки, които след това с удоволствие изядоха. Децата рабраха, че освен страшен и призрачен, Хелоуин може да бъде и вкусен.

Учениците от прогимназиален етап изготвиха  плакати с материали за Хелоуин и подредиха кът във фоайето на четвъртия етаж в училище.

Интересно

Хавайската азбука

Хавайската азбука има 12 букви.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA