• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

Родителска среща 15.05.2018г.

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители,

Заповядайте на 15.05.2018 г.  (вторник) от 18:00 ч. в кабинет 209 на родителска среща за бъдещите първокласници.

От ръководството

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

„Европейско кенгуру” 2018

На 17 март 2018 г. (събота) ОУ „Алеко Константинов“, Димитровград, е домакин при провеждане на областния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру”  за  учениците от  1. до 12. клас  в община Димитровград.

Заявки за участие се подават от училищата в срок  до  09.03.2018 г. на      e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

              Състезанието ще се проведена 17.03.2018 г. от 11:00  до 12:30 часа.

Участниците е необходимо да заемат местата си в ОУ „Ал. Константинов“ в 10:30 ч.          

 Учениците, които не желаят резултатите им да бъдат оповестявани, представят в ОУ „Ал. Константинов“ декларация (изтегли), подписана от родител/настойник в деня на провеждането на състезанието. 

 

Вие сте тук:

„Най-големият урок в света“

За втора поредна година ОУ „Алеко Константинов“ участва в „Най-големият урок в света“,  кампания по инициатива на ООН и Уницеф.
Целта на проявата е да запознае младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие и да поеме ангажимент към бъдещето на децата и на цялата планета.

„Най-големият урок в света“ се проведе в 3б клас с класен ръководител Ваня Зафирова. Учениците се запознаха с една от целите за устойчиво развитие – Изкореняване на бедността. В урока участваха родители,  учители и представители на фондация „Подари усмивка“.

По същата тема дискутираха и учениците от 6а клас с класен ръководител Димитрина Филипова.

В „най-големият урок в света“ учениците от 6б клас с класен ръководител Елена Генчева и 7а клас с класен ръководител Владимира Самарджиева разговаряха за правото на качествено образование - една от целите, които човечеството трябва да постигне.

Със 17-те глобални цели за устойчиво развитие, в трите основни измерения – икономическо, социално и екологично се запознаха учениците от 5а, 7б и 7г  с класни ръководители  Александър Дафинов, Гошо Бинев и Лушка Тонева.

Шестокласниците в групата за СИП по Английски език с ръководител Галина Жечева обсъждаха въпросите за правата на децата и се запознаха с Конвенцията на ООН.

С помощта на своите учители учениците се обединиха около идеята, че централно място в образованието за устойчиво развитие заемат въпросите за равенството, солидарността, качественото образование и отговорността на човек към себе си, към обществото и към околната среда.

Интересно

Сгъни листчето

Един лист хартия не може да бъде сгънат повече от 7 последователни пъти.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Юли 2018
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Архив

Powered by mod LCA