• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

Национално математическо състезание "Питагор" 2017

На 14 май 2017 г. от 9:00 часа ще се проведе Национално математическо състезание "Питагор" за ученици от 4-ти клас. Участниците от Община Димитровград се явяват на състезанието в ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград.

Съобщение

Съобщение - заседание на Обществения съвет

На 16.03.2017 г. (четвъртък) от 18.30 ч.

в 209 каб. в училищната сграда

ще се проведе заседание на Обществения съвет

към ОУ „Ал. Константинов“, Димитровград.

Вие сте тук:

Патронен празник - 11 май 2016

11 май 2016 - Денят е свеж и слънчев, окъпан от пролетния дъжд. Целият двор на училището е изпълнен с радостни деца, родители и гости.
В тържеството, посветено на патронния празник на училището най-много се употребяваше думата „Браво!“, следвано от силни аплодисменти за многобройните изяви на Алековци.
Директорът на училището г-жа Дорина Желязкова оповести решението на Педагогическия съвет за носител на приза „Алековец“ и връчи отличието на Микаела Димитрова от 7б клас за многобройните ѝ изяви по състезания и конкурси.
След интересната, вълнуваща и съдържателна програма, всички се отправиха към поредните предизвикателства....

Ето и част от изявите на Алековци:

 

Третокласниците от ОУ "Алеко Константинов" честваха своя празник, като посветиха час на своя патрон. Учениците се запознаха с интересни факти от живота на писателя и прочетоха откъси от известни негови произведения.


Шестокласниците от 6а и 6г класове бяха гости на специално организиран за тях концерт от "Забавно-духов оркестър Димитровград" в концертна зала "Жул Леви". Запознанството с инструментите и популярни творби из класическата и забавна инструментална практика впечатлиха децата, които увлечени от водещия концерта диригент - Доцо Вътков, бяха не само слушатели, но и участници в музикалния разговор. 

Диригентът и оркестрантите останаха очаровани от учениците. Положителните емоции и у двете страни породиха желание за бъдещо сътрудничество.
Второкласниците проведоха конкурс за рисунка на асфалт на тема "Моето училище". Участваха отбори от всеки от клас. Децата доказаха своя талант... За жури бяха поканени учителите по Изобразително изкуство г-жа Петрова и г-жа Радкова. Те с удоволствие наградиха най-добрите с грамоти и подаръци. Ръководството на училището и родители разгледаха красивата изложба, която се получи в двора на училището ни.


 Първокласниците пуснаха в небесната шир красиви хвърчила. 

Децата тичаха, играха, пяха и огласиха с радосни песни парк „Вапцаров“. 
 

 

 

 

 

Интересно

Крокодилът

Крокодилът не може да се изплези.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA