• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Родителска среща 15.05.2018г.

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители,

Заповядайте на 15.05.2018 г.  (вторник) от 18:00 ч. в кабинет 209 на родителска среща за бъдещите първокласници.

От ръководството

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Патронен празник - 11 май 2016

11 май 2016 - Денят е свеж и слънчев, окъпан от пролетния дъжд. Целият двор на училището е изпълнен с радостни деца, родители и гости.
В тържеството, посветено на патронния празник на училището най-много се употребяваше думата „Браво!“, следвано от силни аплодисменти за многобройните изяви на Алековци.
Директорът на училището г-жа Дорина Желязкова оповести решението на Педагогическия съвет за носител на приза „Алековец“ и връчи отличието на Микаела Димитрова от 7б клас за многобройните ѝ изяви по състезания и конкурси.
След интересната, вълнуваща и съдържателна програма, всички се отправиха към поредните предизвикателства....

Ето и част от изявите на Алековци:

 

Третокласниците от ОУ "Алеко Константинов" честваха своя празник, като посветиха час на своя патрон. Учениците се запознаха с интересни факти от живота на писателя и прочетоха откъси от известни негови произведения.


Шестокласниците от 6а и 6г класове бяха гости на специално организиран за тях концерт от "Забавно-духов оркестър Димитровград" в концертна зала "Жул Леви". Запознанството с инструментите и популярни творби из класическата и забавна инструментална практика впечатлиха децата, които увлечени от водещия концерта диригент - Доцо Вътков, бяха не само слушатели, но и участници в музикалния разговор. 

Диригентът и оркестрантите останаха очаровани от учениците. Положителните емоции и у двете страни породиха желание за бъдещо сътрудничество.
Второкласниците проведоха конкурс за рисунка на асфалт на тема "Моето училище". Участваха отбори от всеки от клас. Децата доказаха своя талант... За жури бяха поканени учителите по Изобразително изкуство г-жа Петрова и г-жа Радкова. Те с удоволствие наградиха най-добрите с грамоти и подаръци. Ръководството на училището и родители разгледаха красивата изложба, която се получи в двора на училището ни.


 Първокласниците пуснаха в небесната шир красиви хвърчила. 

Децата тичаха, играха, пяха и огласиха с радосни песни парк „Вапцаров“. 
 

 

 

 

 

Интересно

Сгъни листчето

Един лист хартия не може да бъде сгънат повече от 7 последователни пъти.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA