• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

„Европейско кенгуру” 2018

На 17 март 2018 г. (събота) ОУ „Алеко Константинов“, Димитровград, е домакин при провеждане на областния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру”  за  учениците от  1. до 12. клас  в община Димитровград.

Заявки за участие се подават от училищата в срок  до  09.03.2018 г. на      e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

              Състезанието ще се проведена 17.03.2018 г. от 11:00  до 12:30 часа.

Участниците е необходимо да заемат местата си в ОУ „Ал. Константинов“ в 10:30 ч.          

 Учениците, които не желаят резултатите им да бъдат оповестявани, представят в ОУ „Ал. Константинов“ декларация (изтегли), подписана от родител/настойник в деня на провеждането на състезанието. 

 

Актуално

АКТУАЛНО

 

НЕУЧЕБНИ ДНИ

30.01.2018 г. – 02.02.2018 г.


МЕЖДУСРОЧНА ВАКАНЦИЯ
03.02.2018 г. – 06.02.2018 г.


Учебните занятия ще продължат

на 07.02.2018 г., сряда

 с ново седмично разписание

 (виж секция "Графици")

Национално математическо състезание "Питагор" 2017

На 14 май 2017 г. от 9:00 часа ще се проведе Национално математическо състезание "Питагор" за ученици от 4-ти клас. Участниците от Община Димитровград се явяват на състезанието в ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград.

Вие сте тук:

Ден на розовата фланелка - 24.02.2016

На 24 февруари 2016г. в ОУ „Алеко Константинов“ бе отбелязан Международният Ден срещу тормоза „Ден на розовата фланелка“ и националната кампания „Да бъдеш баща“.
Ученическият съвет и ученици от 7б клас бяха облечени с розови дрехи, с което показаха, че също са против насилието и тормоза в училище.

Във видеозалата на училището се проведе дискусия с ученици , учители и родители. В нея взеха участие: Красимир Янков – член на уч. настоятелство и  родител, Борислав Борисов - директор на ЦНСТ, Славчо Добриков – възпитател, Александър Дафинов – класен р-л на 7в клас и Димитър Димитров – педагогически съветник.

За отразяването на инициативата присъства и Наталия Делчева- председател на фондация „Подари усмивка“, която също дискутира с учениците и гостите.
Раздадени бяха брошури за не на насилието и
благодарствени картички за бащата на всяко дете.

Розовото като символ на несъгласието с агресията в училище е свързано със следната случка: през 2007 година деветокласник от Канада се появил на откриването на учебната година с розово поло. Подигравките на по-големите момчета били толкова злъчни, че го довели до стрес.

В защита на момчето на следващия ден съучениците му купили 50 розови тениски ги облекли в училище.  От тогава на много места отпор срещу насилието изразяват с "розови" прояви в последната сряда на февруари.

Изследвания сочат, че 80% от децата са ставали свидетели на тормоз над техни съученици в училище, но са оставали пасивни наблюдатели. Най-силните прояви на агресия в училище са при децата на възраст между 10 и 13 години.

 

 

 

Интересно

Времето, през което мигате

Времето, през което сте със затворени очи, докато мигате дневно е около 30 минути.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA