• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

Национално математическо състезание "Питагор" 2017

На 14 май 2017 г. от 9:00 часа ще се проведе Национално математическо състезание "Питагор" за ученици от 4-ти клас. Участниците от Община Димитровград се явяват на състезанието в ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград.

Съобщение

Съобщение - заседание на Обществения съвет

На 16.03.2017 г. (четвъртък) от 18.30 ч.

в 209 каб. в училищната сграда

ще се проведе заседание на Обществения съвет

към ОУ „Ал. Константинов“, Димитровград.

Вие сте тук:

Ден на розовата фланелка - 24.02.2016

На 24 февруари 2016г. в ОУ „Алеко Константинов“ бе отбелязан Международният Ден срещу тормоза „Ден на розовата фланелка“ и националната кампания „Да бъдеш баща“.
Ученическият съвет и ученици от 7б клас бяха облечени с розови дрехи, с което показаха, че също са против насилието и тормоза в училище.

Във видеозалата на училището се проведе дискусия с ученици , учители и родители. В нея взеха участие: Красимир Янков – член на уч. настоятелство и  родител, Борислав Борисов - директор на ЦНСТ, Славчо Добриков – възпитател, Александър Дафинов – класен р-л на 7в клас и Димитър Димитров – педагогически съветник.

За отразяването на инициативата присъства и Наталия Делчева- председател на фондация „Подари усмивка“, която също дискутира с учениците и гостите.
Раздадени бяха брошури за не на насилието и
благодарствени картички за бащата на всяко дете.

Розовото като символ на несъгласието с агресията в училище е свързано със следната случка: през 2007 година деветокласник от Канада се появил на откриването на учебната година с розово поло. Подигравките на по-големите момчета били толкова злъчни, че го довели до стрес.

В защита на момчето на следващия ден съучениците му купили 50 розови тениски ги облекли в училище.  От тогава на много места отпор срещу насилието изразяват с "розови" прояви в последната сряда на февруари.

Изследвания сочат, че 80% от децата са ставали свидетели на тормоз над техни съученици в училище, но са оставали пасивни наблюдатели. Най-силните прояви на агресия в училище са при децата на възраст между 10 и 13 години.

 

 

 

Интересно

Прасето и небето

Физически е невъзможно едно прасе да погледне към небето.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA