• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Настоящи и бъдещи алековци заедно

Всяка учебна година в ОУ „Алеко Константинов“ се инициират дейности за плавен преход между детската градина и училището. Тези връзки са много важни, за да прекрачат новите ученици наесен училищния праг без страх и притеснение.

Началото поставиха учениците от четвърти „г“ клас, които гостуваха на ДГ „Роза“ и ДГ „Звънче“, с подготвена от тях кратка музикално-артистична програма.

Прочети още: Настоящи и бъдещи алековци заедно

44 наградени алековци в първия кръг на националното състезание „Таралеж“

В ОУ „Алеко Константинов“ за поредна година стартира националното състезание „Таралеж“. Първият кръг - Изобразително изкуство, се проведе на 24. октомври. В него взеха участие 91 ученици от първи до четвърти клас. Те имаха възможност да избират между три теми: „Морско дъно“, „От шапката на вълшебника“ и „Събирам есенни листа“. С максимален брой точки – 21, се класираха 44 ученици. Всички рисунки са подредени в красива изложба на оградата на училището. Предстои втори кръг – Общество.

Прочети още: 44 наградени алековци в първия кръг на националното състезание „Таралеж“

ОУ „Алеко Константинов“ отбеляза 1 ноември - Денят на народните будители

Алековци изразиха уважението си към народните будители с множество инициативи. На централно място в училището бе направен кът с фотографии на народни будители и информация за празника. Всички класове и групи по различен начин отбелязаха 1 ноември.

Прочети още: ОУ „Алеко Константинов“ отбеляза 1 ноември - Денят на народните будители

Връчване на свидетелствата за основно образование в ОУ "Алеко Константинов" Димитровград

Деветдесет и двама седмокласници от ОУ „Алеко Константинов” днес символично прекрачиха прага на своето училище за последен път. Поводът бе връчването на дипломите им за завършено основно образование. Официалната церемония се проведе в кино „Медея”, която успя да побере всички ученици, родители и преподаватели от школото. Началото на програмата постави Микаела, бивша възпитаничка и носителка на наградата „Алековец”, която влезе в залата с микрофон, изпълняваща песен на Риана, докато друга бивша възпитаничка на училището, Теодора, й акомпанираше на китара от сцената. Програмата, типично в стила на Алековци, протече стегнато и вълнуващо. Поздравления към всички седмокласници, техните родители и учители произнесе Радостина Димитрова, родител на Атанас Гальов от 7б клас и Председател на Обществения съвет. На своите учители благодари и тазгодишният носител на приза „Алековец”, Георги Гьоков, също от 7б клас. По традиция в края на програмата слово произнесе и Директорът на училището, г-жа Дорина Желязкова. Именно тя връчи и дипломите на учениците, завършващи с отличен успех. Тържествената церемония приключи с обща снимка пред сградата на кино „Медея”.

Галерия със снимки

Алековци - шампиони!

Отборът на ОУ ,,Алеко Константинов“ по бадминтон-момчета 5-7клас стана шампион на България за 2019 год. От 06.06.2019г.до 09.06.2019г. в град Разград се проведоха финалите от Ученически Спортни игри-2018-2019г. по бадминтон за момчета и момичета -5-7кл. Участваха победителите от 9-те зони и домакина-отбора на гр.Разград. Финалисти при момчетата бяхаотборите на ОУ,,Любен Каравелов“ - гр. Русе, СУ ,,Христо Ботев“-гр. Оряхово, СУ ,,Сава Доброплодни“ - гр. Шумен , ОУ ,,Алеко Константинов“ - гр. Димитровград, ОУ,,Евлоги Георгиев“ - гр. Дупница, ОУ ,,Стефан Пешев“ - гр. Севлиево, СУ ,,Проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Първомай, СУ ,,Константин Константинов“ - гр. Сливен, ЧСЕУ,,Дрита“ - гр. София и  СУ ,,Христо Ботев“ - гр. Разград. След категорични победи над всички отбори с 5:0 срещи, нашите момчета спечелиха златните медали. Отборът ни бе в състав: Георги Бодуров-7кл., Светослав Колев-7кл., Мартин Делчев-5кл. и Цветан Иванов-5кл. Учител и треньор на отбора Димо Динков.

Интересно

1

111111111 . 111111111 = 12345678987654321

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA