• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

Грипна ваканция

НЕУЧЕБНИ  ДНИ

от 23 до 30.01.2019 г. вкл.

(грипна ваканция)


СЪОБЩЕНИЕ

Общинските кръгове на олимпиадата по Биология и здравно образование и на "Знам и мога" - 4 кл. ще се проведат на 31.01.2019 г. (четвъртък),съответно от 13.30 ч. и от 14.00 ч.

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Вие сте тук:

Любословие 2019

И тази учебна година учениците от ОУ „Алеко Константинов“ се представиха много добре на Състезанието по български език „Любословие“, организирано от Сдружението на учителите филолози в страната. В първи кръг на състезанието се включиха 90 алековци, от които за втори кръг се класираха половината. Представянето им във втория кръг може да се определи като много добро, тъй като точките на повечето учениците бе над средния брой точки. Най-добре се справиха десетимата четвъртокласници, чийто брой точки е много близък  до максималния. На I-во и III-то място в състезанието се класираха Николета Коцева и Слава Коцева, с класен ръководител г-жа Донка Вълева. Г-жа Дорина Желязкова, директор на училището, връчи на момичетата грамотите за призовите им места.

Прочети още: Любословие 2019

,,Математика без граници" - пролетен кръг 2019

Ученици от ОУ ,,Алеко Константинов" взеха участие в пролетния кръг на ,,Математика без граници". Това е третият кръг от математическото състезание. Нашите успехи и тук не закъсняха. Децата ни завоюваха пет сребърни и пет бронзови медала.

Прочети още: ,,Математика без граници" - пролетен кръг 2019

Алековци със сребърен медал на "Творчество без граници"

На 3.05.2019г. в тържествена обстановка в ОНЧ"Заря-1858" беше открита изложба, увенчаваща финала на Десетия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници" под патронажа на еврокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел и с подкрепата на фондация"Еврика", Община Хасково и ОНЧ"Заря-1858".

Прочети още: Алековци със сребърен медал на "Творчество без граници"

Ден на ученическото самоуправление 2019

Ден на ученическото самоуправление се проведе днес в ОУ “Алеко Константинов“. Инициативата беше на Ученическия съвет. В него участваха ученици от 4 до 8 клас, които изпълняваха длъжностите на учители, служители и ръководен състав на училището. Учениците се запознаха със съответните длъжностни характеристики.

Прочети още: Ден на ученическото самоуправление 2019

Отличени ученици на Лингвистично кенгуру

 На 24.04.2019 год. Директорът на ОУ “Алеко Константинов“ г-жа Дорина Желязкова награди отличените ученици от проведеното на 14.04.2019г Лингвистично кенгуру. 74 алековци от 3 до 7 клас се състезаваха по английски език. Разделини в 3 възрастови групи,   учениците решаваха тест, който включваше 40 задачи с пет избираеми отговора, от които само един е верният. Повечето от въпросите бяха със занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически знания, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита, характерни съответно за Англия, Франция, Германия, Испания или Русия.

 

Прочети още: Отличени ученици на Лингвистично кенгуру

Интересно

Мравки

Сумарното тегло на всички мравки на планетата е повече от това на всички хора.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Архив

Powered by mod LCA