• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Благодарност

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От името на всички ученици и колектива на ОУ“Алеко Константинов“ Ви благодаря за изключителната активност в благотворителната акция за събиране на хартия в училище „Ние искаме да помогнем за изграждането на спортна площадка за децата и хората с увреждания в Димитровград“.

Винаги ще разчитаме на вашата помощ и подкрепа, защото сме убедени, че за да постигнем успехи е нужно да работим заедно. Само със съвместни усилия ще изградим истински отговорни личности, с чувство за достойнство и уважение към околните.

Ще се радвам да се включвате така активно и в предстоящите мероприятия на училището.

  

 април 2018  г.                             С  уважение:

Димитровград                         Дорина Желязкова, директор

Вие сте тук:

Най-големият урок в ОУ „Алеко Константинов“

За поредна година ОУ „Алеко Константинов“  участва в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“.  Целта е  да се запознае младото поколение със 17-те Глобални цели за устойчиво развитие, които се стремят към постижения  в икономическо, социално и екологично развитие.

Инициативата беше отбелязана във 2 и 5 клас с редица проекти и уроци за здравословното хранене и равенството между половете. Те разискваха теми за болестите и предотвратяването им, здравословното хранене и активният живот. Разпределени в няколко групи съставяха примерно дневно меню и правила за лична хигиена.

Прочети още: Най-големият урок в ОУ „Алеко Константинов“

39 алековци с максимален брой точки по Природни науки

Преди коледните празници в ОУ “Алеко Константинов“ се проведе третото състезание от Поредицата „Таралеж“, по Природни науки. В него взеха участие 120 ученици от първи до четвърти клас. Въпросите, включени в този кръг са на теми от предметите Околен свят и Човекът и природата. С максимален брой точки се класираха  тридесет и девет ученици, от тях най-много първокласници. Днес те получиха грамоти и награди от Директора на училището г-жа Дорина Желязкова. В края на месец януари предстои четвъртото състезание, „Таралеж“-Български език.

Прочети още: 39 алековци с максимален брой точки по Природни науки

Алековци рисуват Коледа

Преди Коледа в ОУ „Алеко Константинов“ бе обявен конкурс за коледна рисунка, по инициатива на преподавателя по Изобразително изкуство Лилия Радкова. В него се включиха 200 ученици от първи до седми клас. Отличени с награди бяха 27 от тях. Условието на конкурса беше рисунките да са направени в часовете по Изобразително изкуство. Прекрасният резултат е част от коледната украса на училището и създава много настроение за ученици, учители и родители.

Прочети още: Алековци рисуват Коледа

На Коледа стават чудеса… благодарение на хора като ТЕБ!

Учениците от 3. д клас при ОУ "Алеко Константинов с класен ръководител Боряна Петрова организираха благотворителен базар, като средствата от него са предоставени за лечението на малката Радост от Димитровград. Събраната сума е 741,80 лв. Децата пожелават на Радост да бъде здрава, упорита и да увеличава сигурността на крачките, които прави!

Същите ученици и г-жа Боряна Петрова се включиха в мисия от сайта Time Heroes -събиране на детски играчки за ДГ "Вълшебство", с. Козарско, общ. Брацигово. Поради големия брой запазени играчки, кукли, книжки и пъзели, учениците решиха да дарят половината на детската градина в с.Дончево, общ. Добрич. Госпожа Петрова сърдечно благодари на родителите, на г-жа Радкова и на Директора на училището г-жа Дорина Желязкова, които са съдействали за добрата кауза.

Прочети още: На Коледа стават чудеса… благодарение на хора като ТЕБ!

Приятели на природата

РИОСВ- Хасково за девета поредна година връчи годишни грамоти и награди "Приятел на природата" на училища, детски градини, общини и доброволци. Отличието се присъжда за принос в опазването на околната среда, за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ- Хасково кампании и инициативи, както и за успешно реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура на децата в региона.

По време на събитието бе представена презентация за информационно-образователните дейности на Регионалната екоинспекция през годината. Връчени бяха грамотите и наградите на отличените детски градини, училища и центрове. Гост на събитието бе Заместник-областният управител г-н Митко Петров.

С наградата „Приятел на природата“ за принос в развитието на екологичното образование и опазването на околната среда бяха отличени учениците от 3д клас на ОУ „Алеко Константинов“, с класен ръководител г-жа Боряна Петрова, за множеството дейности, свързани с опазването на природата, които извършват вече трета година, с голямо желание. Г-жа Петрова разказа за част от инициативите си и благодари на родителите, които подкрепят нейните каузи.

Прочети още: Приятели на природата

Интересно

1

111111111 . 111111111 = 12345678987654321

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Януари 2020
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Архив

Powered by mod LCA