• ОУ
  ОУ "Алеко Константинов"
 • Вдъхновяващи идеи
  Вдъхновяващи идеи
 • Творчество и спорт
  Творчество и спорт
 • Традиции
  Традиции

Акаунт

Последни новини

Грипна ваканция

НЕУЧЕБНИ  ДНИ

от 23 до 30.01.2019 г. вкл.

(грипна ваканция)


СЪОБЩЕНИЕ

Общинските кръгове на олимпиадата по Биология и здравно образование и на "Знам и мога" - 4 кл. ще се проведат на 31.01.2019 г. (четвъртък),съответно от 13.30 ч. и от 14.00 ч.

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

ИЗВЪНРЕДЕН ИНСТРУКТАЖ

 

на учениците и служителите в ОУ „Ал. Константинов”, Димитровград

 

При затруднено движение при зимни условия е необходимо всички ученици и служители да съблюдават следните правила:

 1.  Да се движат по тротоарите. Ако тротоарите не са почистени от снега, да се движат по пътното платно, плътно до бордюра, като използват лентата за насрещно движещите се автомобили и не затрудняват движението на превозните средства.
 2.  При наличие на заледявания да се движат бавно и внимателно с цел предотвратяване на счупване на крайници при евентуално падане.
 3.  Да пресичат пътното платно по пешеходните пътеки, а при липса на такива - да се оглеждат внимателно и да предвиждат повече време за преминаване поради усложнената пътна обстановка, бавното движение по заснежени улици и невъзможността за бързо спиране на МПС.
 4.  При слизане от транспортно средство (автобус или лек автомобил) да не предприемат пресичане на пътното платно пред МПС. Пресичането да става зад превозното средство, за да се предотврати ПТП.
 5.  Учениците да не използват улиците като пързалки.
 6.  Да не се движат близо до сградите, за да се избегнат опасности от падащ сняг от покривите.
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 г.

ОТКРИВАНЕ НА
УЧЕБНАТА 2018/2019 г.
17.09.2018 г. – 09.30 ч.
Учениците трябва да бъдат в училищния двор в 9.15 ч.

Вие сте тук:

Връчване на свидетелствата за основно образование в ОУ "Алеко Константинов" Димитровград

Деветдесет и двама седмокласници от ОУ „Алеко Константинов” днес символично прекрачиха прага на своето училище за последен път. Поводът бе връчването на дипломите им за завършено основно образование. Официалната церемония се проведе в кино „Медея”, която успя да побере всички ученици, родители и преподаватели от школото. Началото на програмата постави Микаела, бивша възпитаничка и носителка на наградата „Алековец”, която влезе в залата с микрофон, изпълняваща песен на Риана, докато друга бивша възпитаничка на училището, Теодора, й акомпанираше на китара от сцената. Програмата, типично в стила на Алековци, протече стегнато и вълнуващо. Поздравления към всички седмокласници, техните родители и учители произнесе Радостина Димитрова, родител на Атанас Гальов от 7б клас и Председател на Обществения съвет. На своите учители благодари и тазгодишният носител на приза „Алековец”, Георги Гьоков, също от 7б клас. По традиция в края на програмата слово произнесе и Директорът на училището, г-жа Дорина Желязкова. Именно тя връчи и дипломите на учениците, завършващи с отличен успех. Тържествената церемония приключи с обща снимка пред сградата на кино „Медея”.

Галерия със снимки

Алековци - шампиони!

Отборът на ОУ ,,Алеко Константинов“ по бадминтон-момчета 5-7клас стана шампион на България за 2019 год. От 06.06.2019г.до 09.06.2019г. в град Разград се проведоха финалите от Ученически Спортни игри-2018-2019г. по бадминтон за момчета и момичета -5-7кл. Участваха победителите от 9-те зони и домакина-отбора на гр.Разград. Финалисти при момчетата бяхаотборите на ОУ,,Любен Каравелов“ - гр. Русе, СУ ,,Христо Ботев“-гр. Оряхово, СУ ,,Сава Доброплодни“ - гр. Шумен , ОУ ,,Алеко Константинов“ - гр. Димитровград, ОУ,,Евлоги Георгиев“ - гр. Дупница, ОУ ,,Стефан Пешев“ - гр. Севлиево, СУ ,,Проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Първомай, СУ ,,Константин Константинов“ - гр. Сливен, ЧСЕУ,,Дрита“ - гр. София и  СУ ,,Христо Ботев“ - гр. Разград. След категорични победи над всички отбори с 5:0 срещи, нашите момчета спечелиха златните медали. Отборът ни бе в състав: Георги Бодуров-7кл., Светослав Колев-7кл., Мартин Делчев-5кл. и Цветан Иванов-5кл. Учител и треньор на отбора Димо Динков.

Благотворителна акция „Жълти стотинки“

Учениците от ОУ“Алеко Константинов“ се включиха в Благотворителната акция „Жълти стотинки“ – Деца помагат на деца. Кампанията стартира през 2008 година със събрани 4100 лева. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година са достигнали 62 876, 09 лева. Акцията се провежда за дванадесета година, като всяка година се избира град-столица . За 2019 година това е град Хасково и МБАЛ – Хасково.

Прочети още: Благотворителна акция „Жълти стотинки“

Национален конкурс „Казанлъшка роза“

Учениците от СИП – Техника и предприемачество при ОУ “Алеко Константинов“, с ръководител Спаска Димчева, взеха участие в Националния конкурс „Казанлъшка роза“. Конкурсът се провежда в рамките на ежегодния за град Казанлък - Празник на розата - привличащ много гости от страната и чужбина.

Прочети още: Национален конкурс „Казанлъшка роза“

Национално състезание „Таралеж“ 2019

През учебната 2018/2019 година учениците от начален етап от  ОУ “Алеко Константинов“ взеха участие в националното състезание „Таралеж“, организирано от Асоциацията за европейско образование и култура, със съдействието на Министерството на образованието и науката. Учениците се включиха в шестте модула на първи тур – „Таралеж – Изобразително изкуство“, „Таралеж – Природа“, „ Таралеж – Общество“,  „Таралеж – Български език“, „Таралеж – Математика“ и „Таралеж – Английски език. Класираните ученици с максимален брой точки на поне четири от модулите от първи тур придобиха правото да участват безплатно на Комбинирания тур на състезанието.

Прочети още: Национално състезание „Таралеж“ 2019

Интересно

Хавайската азбука

Хавайската азбука има 12 букви.

Училищен часовник

Анкета

Любим предмет

Кой е любимият ви учебен предмет?

» Към анкетата »
1 Оставащи гласа

jVS by www.joomess.de.

Календар

Септември 2019
По Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Архив

Powered by mod LCA